Volledig scherm
Steven B. maakte enkele amateuristische actiefilms.

Verdachte bekent misbruik meisjes Oudenbosch

UpdateSteven B., de 26-jarige man uit Roosendaal die wordt verdacht van de ontvoering van een 5-jarig meisje uit Oudenbosch, heeft bekend dat hij het meisje heeft ontvoerd en seksueel heeft misbruikt. Hij gaf inmiddels ook ontucht met een tweede meisje uit Oudenbosch toe op een eerder moment, laat het Openbaar Ministerie vandaag weten.

Een leeftijd van het tweede slachtoffer wordt in het belang van het onderzoek nog niet vrijgegeven.

De man blijft nog zeker 90 dagen vastzitten. De rechtbank in Breda heeft dat bepaald.

Het 5-jarig meisje werd op 9 februari meegenomen door de bestuurder van een lichtblauwe Ford Ka. De verdachte beschikte over zo'n auto. Het slachtoffertje was een uur in het bijzijn van haar ontvoerder.

Ook drie andere meisjes werden benaderd door de man, maar zij weigerden mee te gaan. De vierde poging slaagde. Een uur na het begin van de ontvoering werd het slachtoffer voor de ogen van een politieagente uit de auto gezet. De agente koos toen voor het welzijn en de veiligheid van het meisje en verloor de auto uit het oog. De zaak leidde in de Brabantse plaats tot grote onrust.

Volgens het OM wordt de bekentenis van de man uit Roosendaal ondersteund door andere resultaten van het onderzoek. Het verantwoordelijke rechercheteam is nog steeds druk bezig.

De verdachte zit in zogenoemde 'beperkingen'. Dat betekent dat hij alleen contact met zijn advocaat mag hebben. Om dezelfde reden zegt het OM zeer terughoudend te moeten zijn in de berichtgeving, zodat het onderzoek niet van buitenaf kan worden beïnvloed.

De zaak kreeg veel aandacht in de media en dat leverde de politie tientallen tips op. Het signalement van de verdachte werd vrijgegeven in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. De politie sprak toen over een blanke man met kort donkerblond haar.