Volledig scherm
© Bart Meesters

Verdachte bommelding Den Bosch zit nog vast

De man die gisteravond in Den Bosch werd aangehouden nadat hij in een trein had geroepen dat hij een bom bij zich had, zit nog vast. De politie doet nog onderzoek naar de achtergronden van de 38-jarige verdachte uit Den Haag en naar zijn precieze bedoelingen.

Na de melding van de man, die een tas zou hebben achtergelaten, werd het station van Den Bosch enige tijd ontruimd en het treinverkeer stilgelegd. De politie zette het gebied rond het station af en een arrestatieteam kon hem enige tijd later in de omgeving aanhouden. De tas die hij bij zich had bleek leeg en in de trein werd verder niks bijzonders gevonden. Het station werd weer vrijgeven.

Later op de avond werd een deel van het station opnieuw ontruimd na een melding over een man met een pistool in een trein. Uiteindelijk bleek het te gaan om een ,,nogal druk'' persoon die in de trein heen en weer liep en ruzie maakte met andere reizigers. Hij zou een gebaar hebben gemaakt alsof hij een pistool had. De politie wachtte hem op en ondervroeg hem. Er werd echter niets bij hem aangetroffen en hij is niet aangehouden.

De incidenten stonden los van elkaar, aldus de politie.

  1. Planbureau slaat terug na blunder energierekening: verkeerde cijfers geen probleem

    Planbureau slaat terug na blunder energiere­ke­ning: verkeerde cijfers geen probleem

    Dat er bij de doorrekening van de klimaatplannen is uitgegaan van achterhaalde cijfers, is geen probleem. Dat stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een verklaring op de website. Volgens de rekenmeesters maken de foute gegevens op de lange termijn tot 2030 nauwelijks verschil. Er wordt dan ook vastgehouden aan de oude energiecijfers voor de ramingen, zodat er geen 'verwarring en onrust’ ontstaat.