Volledig scherm
De verdachte mag niet naar zijn eigen woonwagen, omdat zijn beoogde slachtoffers op hetzelfde kamp wonen. © Shutterstock

Verdachte die familieleden beschoot mag kerst vieren met zijn familie

Woonwagenbewoner Sjang L. uit het Limburgse Venlo, die in voorlopige hechtenis zit op verdenking van een dubbele poging tot moord, mag de kerstdagen en jaarwisseling bij zijn familie doorbrengen. De beslissing van de rechter zorgde vandaag voor heel wat emotie.

De tranen vloeiden rijkelijk in de Venlose rechtbank, toen het bijzondere verzoek van L.’s advocaat om diens cliënt de kerstdagen thuis te laten vieren, werd gehonoreerd. ’s Mans bejaarde moeder barstte in tranen uit en ook zijn echtgenote hield het niet droog, meldt dagblad De Limburger.

Aan het uitzonderlijke verlof van de 57-jarige L. zijn wel een aantal voorwaarden door de rechtbank gesteld. Zo mag de verdachte onder geen beding naar zijn eigen woonwagen. Hij woont namelijk op hetzelfde woonwagenkampje als zijn beoogde slachtoffers.

Familie beschoten

De kogels die L. op 11 juni afvuurde, waren bedoeld voor zijn 69-jarige oom, met wie hij een conflict had over de handel in oud ijzer, en diens vrouw. L. mag de ‘kerstvakantie’ met zijn gezin daarom alleen doorbrengen bij zijn moeder, die elders in de Venlo op een kamp woont. 

Slechts onder die restricties is het L. toegestaan Kerstmis en oud en nieuw buiten zijn cel door te brengen. Op 24 december mag hij naar buiten en op 2 januari dient hij zich weer te melden bij het huis van bewaring te Roermond.