Deze McDonald's in Zwolle was het toneel van een brute moord op twee broers.
Volledig scherm
Deze McDonald's in Zwolle was het toneel van een brute moord op twee broers. © ANP

Verdachte dubbele moord McDonald’s is een 32-jarige jonge vader uit Rozendaal

De man die vastzit voor het doodschieten van twee broers in de McDonald’s in Zwolle blijkt de 32-jarige ondernemer Veysel Ü. uit Rozendaal (bij Arnhem) te zijn. Bij de schietpartij in het familierestaurant kwamen woensdagavond de twee broers Ali (57) en Hüseyin Torunlar (62) om het leven. 

 1. Horecabroers doodgeschoten in McDonald's in bijzijn kinderen: ‘Dader schoot magazijn leeg’
  Play
  PREMIUM
  ooggetuige vertelt

  Horeca­broers doodgescho­ten in McDonald's in bijzijn kinderen: ‘Dader schoot magazijn leeg’

  Twee mannen zijn woensdagavond in een vestiging van de McDonald’s in Zwolle doodgeschoten. Dat gebeurde in het bijzijn van talloze ouders en kinderen. Het zou gaan om een gerichte actie tegen de in Zwolle bekende horecabroers Hüseyin en Ali Torunlar. De politie houdt een klopjacht op in ieder geval één dader. ,,Het is niet normaal wat we hebben gezien”, vertelt een van de ooggetuigen.
 2. Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigingen’
  stroe

  Fotograaf massaal beticht van ophangen vlag met hakenkruis: ‘Ik ben geschokt van de vele bedreigin­gen’

  De eigenaar van een Gelders persbureau wordt overladen met doodsbedreigingen nadat hij op sociale media in verband werd gebracht met het ophangen van een vlag met een hakenkruis langs de A1 bij Stroe, bevestigt PersVeilig. Roland Heitink ontkent iedere betrokkenheid en zegt dat talloze mensen nu achter zijn adres proberen te komen. ,,Ik ben geschokt van de vele bedreigingen, doodsverwensingen aan mij en mijn familie.”