Volledig scherm
De beelden werden in Opsporing Verzocht vertoond. © Screenshot Opsporing Verzocht

Verdachte gepakt voor mishandeling homopaar Amsterdam

Een 24-jarige Amsterdammer is vanochtend aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de zware mishandeling van een homo-echtpaar in oktober vorig jaar in de hoofdstad. 

De man zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Daarom kan de politie ook geen verdere mededelingen doen. De zaak kwam eerder deze week aan de orde in onder meer het tv-programma Opsporing Verzocht.

Drie mannen mishandelden het stel in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober, toen de twee na een verjaardagsfeest met hun scooter van de pont tussen Amsterdam-Noord en Centraal Station reden. Ze werden zonder enige aanleiding geschopt en geslagen. Een van de slachtoffers liep daarbij een schedelbreuk op. De politie vermoedt dat de drie hun slachtoffers hadden uitgekozen wegens hun seksuele geaardheid.

Op de beelden is te zien dat de drie jongens de twee mannen met hun scooters de pas afsneden. De mannen kwamen ten val en kregen daarna klappen en schoppen. Enkele studenten grepen in en joegen de daders weg bij een van de twee mannen die op de grond lag. In Opsporing Verzocht zijn geen beelden van de rest van de mishandeling getoond, omdat die te schokkend zijn.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    Moeder vermoorde Romy (14) naar Den Haag om hogere straffen: ‘Vraag me af of het zin heeft’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”
  2. Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een kajak-ongeluk’

    Politie sluit onderzoek Arjen Kamphuis: ‘Het was een ka­jak-ongeluk’

    Een jaar na de vermissing van ICT-expert Arjen Kamphuis staakt de Noorse politie haar onderzoek. De politie ter plekke gaat uit van een kano-ongeluk als meest reëel scenario voor de verdwijning. Een van de grote mysteries in de zaak lijkt wel opgelost: Kamphuis’ telefoon en computer werden na zijn verdwijning meegenomen door twee truckers, zo blijkt nu. Daardoor maakte de simkaart van Kamphuis later contact met een telefoontoren in het zuiden.