Volledig scherm
© anp

Verdachte mishandeling homo's langer vast

De 19-jarige vrouw die twee homo's zou hebben mishandeld in een trein op het station van Sneek moet langer vast blijven zitten. Dat heeft de rechtbank in Leeuwarden dinsdag bepaald. Haar advocaat vroeg de rechtbank om haar het proces in vrijheid te laten afwachten.

Naast de mishandeling van de homo's zou Elena S. samen met een vriendin ook twee vrouwen hebben mishandeld. De vrouwen hadden geen relatie met elkaar. Beide mishandelingen werden in maart gepleegd. De vriendin van S. kreeg eerder van de rechtbank wel te horen dat ze het proces in vrijheid mag afwachten.

De verdenking tegen S. is zwaarder dan tegen haar vriendin. S. wordt van een poging tot doodslag beschuldigd tegen één van de vrouwelijke slachtoffers. Zij zou tegen het hoofd van haar slachtoffer hebben geschopt.

De rechtbank erkent dat het hier om een jonge verdachte gaat die nog nooit eerder met justitie in aanraking is geweest. 'Er is daarom haast geboden bij deze zaak', vindt de rechtbank. De zaak moet daarom deze zomer nog inhoudelijk worden behandeld.