Volledig scherm
De beelden werden in Opsporing Verzocht vertoond. © Screenshot Opsporing Verzocht

Verdachte mishandeling homopaar langer vast

De 24-jarige man die wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een homo-echtpaar in Amsterdam, blijft nog zeker twee weken langer vast zitten. Dat bepaalde de rechter-commissaris vandaag, zo liet het Openbaar Ministerie (OM) weten.

De Amsterdammer werd gisterochtend aangehouden, nadat de zaak eerder deze week voorbij kwam in onder meer het tv-programma Opsporing Verzocht. 

Hij zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat. Over de aard van de verdenking kan het OM dan ook geen verdere mededelingen doen.

Verjaardagsfeest

Het homoseksuele stel (51 en 55 jaar) werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober door drie mannen mishandeld, toen ze na een verjaardagsfeest met hun scooter van de pont tussen Amsterdam-Noord en Centraal Station reden.

De aanleiding is vermoedelijk hun seksuele geaardheid. Ze werden van hun scooter gereden en belandden op de grond. Daarop schopte en sloeg het drietal ze vervolgens zonder enige aanleiding. Een van de slachtoffers liep daarbij een schedelbreuk op.

Enkele studenten grepen in en joegen de daders weg bij een van de twee mannen die op de grond lag.