De plek in Oudenbosch waar vorige week het 5-jarige meisje werd ontvoerd.
Volledig scherm
De plek in Oudenbosch waar vorige week het 5-jarige meisje werd ontvoerd. © ANP

Verdachte ontvoering Oudenbosch weer vrij

De 21-jarige man die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden voor de ontvoering van een 5-jarig meisje in Oudenbosch, is vandaag aan het begin van de middag vrijgelaten.

Volgens de politie is uit intensief onderzoek vooralsnog niet gebleken dat hij er iets mee te maken had. Ook voldoet hij niet aan het signalement van de dader.

De man werd afgelopen week gearresteerd in zijn woning omdat hij zichtbaar thuis was, maar niet opendeed toen de politie tijdens het buurtonderzoek aanbelde. De politie besloot het huis binnen te gaan en trof daar een hennepkwekerij aan.

Vorige week kwam bij de politie de melding binnen dat een man diverse pogingen ondernam om kinderen te ontvoeren. Hij nam een meisje van vijf jaar mee in een lichtblauwe Ford Ka. Een uur later liet hij haar weer vrij.

Agenten zagen het meisje uit de auto stapten, waarna de Ford Ka wegreed. De politie verloor de auto toen uit het oog.

De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet.

 1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
  PREMIUM
  Geldoorlog in Europa

  Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

  De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?
 2. Einde aan onzekerheid: Nederlands 'coronaschip' mag aanmeren in Florida
  UPDATE

  Einde aan onzeker­heid: Nederlands 'corona­schip' mag aanmeren in Florida

  De kogel is door de kerk: het door het coronavirus getroffen cruiseschip MS Zaandam mag vanavond onder strikte voorwaarden aanmeren in Port Everglades, bij Fort Lauderdale in Florida. Dat heeft burgemeester Dean Trantalis vanavond bekendgemaakt. De gouverneur van Florida verzette zich al dagen tegen de komst van het Nederlandse cruiseschip, maar werd onder andere door president Donald Trump onder druk gezet.