Volledig scherm
Schietpartij bij Beachclub Sunrise op Aquabest. © Bert Jansen

Verdachte schietpartij salsafeest is 39-jarige man uit Eindhoven

De man die ervan wordt verdacht vorige week zondag Yassine Majiti te hebben doodschoten bij een salsafeest in Best heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Hij is 39 jaar en geboren in Eindhoven, zo laat het openbaar Ministerie weten.

De schutter is vrijdag opgepakt en blijft nog zeker twee weken in voorarrest. Hij mag geen contact hebben met de buitenwereld en ook justitie noch zijn advocaat mogen iets over hem of de zaak vertellen. Zo is nog niet bekend hoe de verdachte in beeld kwam of waar hij is opgepakt. ,,Het enige dat we kunnen zeggen is dat wij denken dat we de goede man te pakken hebben", zo reageert het OM.

De dodelijke schoten vielen buiten beachclub Sunrise bij Aquabest. Daar vond het maandelijkse Salsa Breeze-feest plaats. De burgemeester heeft dat voorlopig verboden. Majiti (33), inwoner van Den Bosch, werd in zijn hoofd geschoten. Hij is ter plekke gereanimeerd maar overleed in een ziekenhuis in Tilburg. 

Volgens een vriend van het slachtoffer probeerde Majiti een ruzie te sussen,,We waren op weg naar huis, op de parkeerplaats was ruzie. Yassine probeerde een einde te maken aan de ruzie", vertelde een vriend van hem, die zelf lichtgewond raakte, eerder. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement