Volledig scherm
Rechtbank in Zutphen. © DG

Verdachte schietpartij Vaassen in rechtbank belaagd door familie slachtoffer

Grote ophef in de gang van de rechtbank in Zutphen. Toen nabestaanden van de in 2017 doodgeschoten Samet Merzifonoglu één van de verdachten in het oog kregen, gingen zij achter hem aan. Dat gebeurde voor het begin van de rechtszaak tegen de drie verdachten die betrokken zouden zijn bij de dodelijke schietpartij in Vaassen.

De verdachte die door de nabestaanden werd opgemerkt, Naigel F., is op dit moment op vrije voeten, maar moet verplicht naar zijn zaak komen.

F. kwam door de hoofdingang de rechtbank binnen en wachtte in de hal op het begin van de zaak. Op dat moment werd ook de familie van het slachtoffer richting de zaal geleid. Toen die de verdachte opmerkte, ontstond er grote ophef. De nabestaanden gingen achter F. aan. Die pakte op zijn beurt een bloempot en dreigde daarmee te gooien. De familie van Merzifonoglu schold F. uit, onder andere voor moordenaar. Medewerkers van de parketpolitie wisten de rust terug te brengen.

Het is nog onduidelijk waarom F. en de familie bij elkaar in de buurt werden gelaten. ,,Dit is jullie schuld”, sprak een Turkse man meerdere keren uit richting de parketpolitie. Volgens zijn advocate is F. verplicht om naar de zittingen te komen. Een medewerker van de parketpolitie sprak van een miscommunicatie.

Drugsdeal

Merzifonoglu werd in maart 2017 doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen. Vermoedelijk na een mislukte drugsdeal rondom 100 gram coke. De politie pakte meerdere verdachten op; vier mannen die de coke zouden hebben willen kopen en één kompaan van Merzifonoglu. De rechtszaak tegen de vier sleept zich al maanden voort, omdat onduidelijk is wie het fatale schot heeft gelost.

Onlangs besloot het Hof dat verdachte Naigel F. - één van de vermoedelijke kopers - zijn proces in vrijheid mag afwachten. Hij blijft wel verdacht. Volgens zijn raadsvrouw, Mirjam de Vilder, zat F. in de auto te wachten tijdens de schietpartij, en was hij daarbij dus niet betrokken. De aanklaagster ziet dat anders en stelt dat F. een grotere rol had. 

  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”