Delano G. (links) en Pawel E. zijn verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries
Volledig scherm
PREMIUM
Delano G. (links) en Pawel E. zijn verdachten van de aanslag op Peter R. de Vries © Nicole van den Hout

Verdachte schutter Peter R. de Vries had al als tiener een fors strafblad: ‘Hij was een meelopertje’

updateDe 21-jarige Rotterdammer Delano G., die vastzit voor de moordaanslag op Peter R. de Vries, heeft al een fors strafblad. Hij is door de kinderrechter in Arnhem in februari 2017 veroordeeld voor twee diefstallen met geweld en afpersing samen met anderen. 

45 reacties

 • John Star

  3 weken geleden
  Het probleem met het doel ‘herhaling voorkomen’ van een gevangenisstraf, is dat het simpelweg niet werkt. Je kan gewoon zien bij dit soort gevallen dat reclassering en begeleiding lachertjes zijn en dat de criminelen van kwaad tot erger evolueren. Dan moet je maar volledig inzetten op ‘veilig maken samenleving’ en ‘vergelding’. Dus, net als bijvoorbeeld in de VS, straffen uitspreken zoals 3x levenslang. Dat is de enige manier om herhaling te voorkomen.
 • Norbert Schooten

  3 weken geleden
  Aanpakken en heel zwaar straffen dit tuig. Helaas zijn de straffen in Nederland veel te laag, en de gevangenissen zijn net hotels. Dus de criminelen zullen er nooit van leren.
 • Peter de Jong

  3 weken geleden
  Misdaad is een persoonlijke keuze. Lang niet iedereen in dezelfde moeilijke omstandigheden kiest er voor. Gelukkig niet! Daarom moeten we alle misdadigers, ongeacht hun achtergrond of omstandigheden, keihard afrekenen op hun keuze. Het maatschappelijk leed dat zij veroorzaken is immers te groot. Luister naar iedereen die te maken heeft gehad met diefstal, verkrachting, vernieling, fraude, molest en moord. Een beschaafd land komt op voor de slachtoffers, niet voor de misdadigers.
 • Marco S. Zelf

  3 weken geleden
  Onze wetten zijn teveel gericht op het ‘nog een kans bieden op verbetering’ bij daders. Het is bekend dat in bepaalde milieus, minderjarigen ingezet worden om serieuze misdaden te plegen omdat hun strafblad op een bepaalde leeftijd op slot gaat. We hebben een ziek systeem gecreëerd waar volop misbruik van gemaakt wordt. Lachertjes zoals een voorwaardelijke straf bij moord en strafblad op slot als je meerderjarig bent. Dan heb je een moord gepleegd en een schone lei…
 • Jan Kromwijk

  3 weken geleden
  Ik hoop van harte, dat meneer de Vries, het proces in goede gezondheid kan bijwonen.
 1. Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance
  PREMIUM

  Verdachte aanslag Peter R. de Vries deed mee aan junior So You Think You Can Dance

  ,,Ouders willen mij op het rechte pad. Maar ik ben op het dievenpad, want ik wil uit deze crisis.” De 21-jarige Delano G. uit Tiel droomde ooit van een carrière als rapper en nam in 2013 op 13-jarige leeftijd als kandidaat deel aan de televisieshow van RTL So You Think You Can Dance - The Next Generation. Nu hij wordt verdacht van de moordpoging op Peter R. de Vries krijgt hij op een andere manier landelijke bekendheid.