Afval op de A7 tussen Drachtstercompagnie en Frieschepalen, gedumpt door boeren uit protest tegen de stikstofregels.
Volledig scherm
Afval op de A7 tussen Drachtstercompagnie en Frieschepalen, gedumpt door boeren uit protest tegen de stikstofregels. © ANP / ANP

Verdachte van afvaldumpingen A7 blijft langer in cel

De 32-jarige man die vorige week werd opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij nachtelijke afvaldumpingen op de A7, blijft twee weken langer vastzitten. Dit heeft de rechter-commissaris besloten, meldt het Openbaar Ministerie.

 1. FNV: Loonsverhoging van 20 procent voor beveiligers Schiphol, nachttoeslag stijgt met 35 procent
  46

  FNV: Loonsverho­ging van 20 procent voor beveili­gers Schiphol, nachttoe­slag stijgt met 35 procent

  Schiphol geeft beveiligers nog eens een toeslag van 2,50 euro per uur om de personeelstekorten op de luchthaven tegen te gaan. Omgerekend gaat het om een stijging van 20 procent. Dat is de uitkomst van de onderhandelingen tussen Royal Schiphol Groep en FNV Schiphol en CNV Vakmensen. De nachttoeslag gaat met 35 procent omhoog. De afspraken gelden ook voor de beveiligers die werken op Rotterdam-The Haque Airport.
 2. Reacties op stikstofrapport: ‘Er zit een duidelijke tegenstelling in de conclusie van Remkes’
  11

  Reacties op stik­stofrap­port: ‘Er zit een duidelijke tegenstel­ling in de conclusie van Remkes’

  ‘Het zou veel logischer zijn de huidige wetgeving aan te passen om daarmee de juridische druk op vergunningverlening en bijvoorbeeld bouw weg te nemen’ en ‘Is het niet zo dat wanneer je bepaalde daden verricht, je het recht op welke vorm van medeleven en rechten verspeelt?’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van vrijdag 7 oktober verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.