Volledig scherm
Bekir E. © Privéfoto

Verdachte van moord Humeyra overgeplaatst na bedreigingen in de gevangenis

Bekir E., de man die heeft bekend in december 2018 de 16-jarige Humeyra op haar school te hebben doodgeschoten, is voor zijn eigen veiligheid overgeplaatst naar een andere gevangenis. Bekir zou in een isoleercel zijn geplaatst en moest apart worden gelucht met extra bewakers om zich heen. Medegevangenen hadden het op Bekir gemunt.

Bekir E. (32) heeft bekend dat hij in december vorig jaar op het Designcollege in Rotterdam de 16-jarige Humeyra doodschoot. Bekir en Humeyra hadden een korte affaire maar zij maakte het uit toen ze ontdekte hoe oud hij is. Hij stalkte en bedreigde het meisje daarna maandenlang met de dramatische afloop op 18 december 2018 als climax. 

Kabaal

Bekir beweert dat Humeyra ook gelogen heeft over haar leeftijd en dat hij ‘ineens’ voor pedofiel werd uitgemaakt. Bekir zegt spijt te hebben van de moord. Volgens een bron uit de gevangenis in Krimpen aan den IJssel heeft hij daar echter geroepen ‘dat ze haar verdiende loon heeft gekregen’ en maakte hij 's nachts veel kabaal. Voor zijn eigen veiligheid is hij inmiddels weggehaald. 

Tijdens een pro-formazitting zei hij dat hij het meisje niet wilde doden, maar dat hij begon te schieten toen ze wegrende op school. Bekir is inmiddels onderzocht in het Pieter Baan Centrum.

Bekir zat in hechtenis in de gevangenis in Krimpen aan den IJssel. Het Openbaar Ministerie Rotterdam wil alleen bevestigen dat hij is overgeplaatst, maar zegt niet wat de reden is en waar hij nu verblijft. Bekirs advocaat Jacques Taekema wil niet reageren. ,,Over de veiligheid van mijn cliënt doe ik geen mededelingen.” De familie van Humeyra is gisteren wel op de hoogte gebracht, bevestigt hun advocaat Nelleke Stolk.