Brandweerlieden blussen in 2020 één van de vele zendmastbranden, hier in het Gelderse Rijswijk.
Volledig scherm
Brandweerlieden blussen in 2020 één van de vele zendmastbranden, hier in het Gelderse Rijswijk. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Verdachten zendmastbrand voor de rechter: ‘Ezel, je hebt die jerrycan achtergelaten’

Wat bezielt vier vrienden uit de Flevopolder om op 10 april 2020 brand te stichten bij een afgelegen zendmast in Dronten? ,,Ezel! Je hebt die jerrycan achtergelaten. Als ik dna afgeef en het zit op de jerrycan dan is het stuk.”

30 reacties

 • Anoniem

  2 weken geleden
  M Doodeman In begin artikel wordt gesproken over andere branden in zendmasten. Hield plotseling op. Doordat deze helden vastzaten of andere daders? Verder constateer ik een gebrekkig begrip van het Nederlands. Je kan niet én je verantwoordelijkheid nemen én je beroepen op je zwijgrecht. Wat ik zie is hun aandeel en dus verantwoordelijkheid zoveel mogelijk beperken. Zo genoeg van deze mentaliteit.
 • Franklin Aké

  2 weken geleden
  Ik zie meerdere reacties die gaan over het "modelkind". Even voor de goede orde: hij wordt door zijn ouders omschreven als modelkind. Tja, het is maar de vraag wat je als modelkind opvat. Hopelijk toch niet dat hij dat zendmasten in de fik gaat steken. Waarschijnlijk deed hij het beter dan zijn broers en zussen. Hij had maar een klein strafblad. Ik hou mijn hart vast voor de rest. En voor onze samenleving.
 • M.F. Blokker

  2 weken geleden
  Ik ben blij dat de rechter de strafmaat in dit land bepaalt en niet het clubje horigen dat hier z'n grief heeft gedumpt.
 • H. de Ruiter

  2 weken geleden
  Als model kind zal hij zijn straf in ieder geval als een model gevangene uitzitten, altijd ja meneer, ja mevrouw, ik geef mij op als vrijwilliger, mag ik meer taken doen etc. Fantastisch toch, hebben de bewaarders het ook wat rustiger.
 • bjorn Roos

  2 weken geleden
  paar jaar zitten om te kunnen nadenken (als ze dat kunnen) over wat ze hebben gedaan.