Brandweerlieden blussen in 2020 één van de vele zendmastbranden, hier in het Gelderse Rijswijk.
Volledig scherm
Brandweerlieden blussen in 2020 één van de vele zendmastbranden, hier in het Gelderse Rijswijk. © Marco van Deick/Persbureau Heitink

Verdachten zendmastbrand voor de rechter: ‘Ezel, je hebt die jerrycan achtergelaten’

Wat bezielt vier vrienden uit de Flevopolder om op 10 april 2020 brand te stichten bij een afgelegen zendmast in Dronten? ,,Ezel! Je hebt die jerrycan achtergelaten. Als ik dna afgeef en het zit op de jerrycan dan is het stuk.”

30 reacties

 • Anoniem

  2 maanden geleden
  M Doodeman In begin artikel wordt gesproken over andere branden in zendmasten. Hield plotseling op. Doordat deze helden vastzaten of andere daders? Verder constateer ik een gebrekkig begrip van het Nederlands. Je kan niet én je verantwoordelijkheid nemen én je beroepen op je zwijgrecht. Wat ik zie is hun aandeel en dus verantwoordelijkheid zoveel mogelijk beperken. Zo genoeg van deze mentaliteit.
 • Franklin Aké

  2 maanden geleden
  Ik zie meerdere reacties die gaan over het "modelkind". Even voor de goede orde: hij wordt door zijn ouders omschreven als modelkind. Tja, het is maar de vraag wat je als modelkind opvat. Hopelijk toch niet dat hij dat zendmasten in de fik gaat steken. Waarschijnlijk deed hij het beter dan zijn broers en zussen. Hij had maar een klein strafblad. Ik hou mijn hart vast voor de rest. En voor onze samenleving.
 • M.F. Blokker

  2 maanden geleden
  Ik ben blij dat de rechter de strafmaat in dit land bepaalt en niet het clubje horigen dat hier z'n grief heeft gedumpt.
 • H. de Ruiter

  2 maanden geleden
  Als model kind zal hij zijn straf in ieder geval als een model gevangene uitzitten, altijd ja meneer, ja mevrouw, ik geef mij op als vrijwilliger, mag ik meer taken doen etc. Fantastisch toch, hebben de bewaarders het ook wat rustiger.
 • bjorn Roos

  2 maanden geleden
  paar jaar zitten om te kunnen nadenken (als ze dat kunnen) over wat ze hebben gedaan.
 1. LIVE | Zeshonderd demonstranten opgepakt bij verboden coronademonstraties in Berlijn

  LIVE | Zeshonderd demonstran­ten opgepakt bij verboden coronade­mon­stra­ties in Berlijn

  Bij de verboden demonstraties tegen het coronabeleid in de Duitse hoofdstad Berlijn zijn vandaag ongeveer zeshonderd personen opgepakt. Hoewel de dertien protesten waren verboden, gingen zo’n vijfduizend mensen de straat op. De politie was met 2250 man aanwezig, melden Duitse media. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. Lees hier het liveblog van de afgelopen dagen terug.
 2. Ex-profvoetballer van Ajax neergeschoten bij schietpartij in Amsterdam

  Ex-profvoet­bal­ler van Ajax neergescho­ten bij schietpar­tij in Amsterdam

  De 35-jarige ex-profvoetballer Jergé Hoefdraad is vanmorgen neergeschoten bij een schietpartij bij een bedrijfspand in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen aan De Telegraaf. In het pand was een feest aan de gang. Het slachtoffer, die zijn carrière bij Ajax begon en vanaf komend seizoen bij de Amsterdamse amateurclub ASC De Volewijckers zou gaan spelen, is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.