In juni vorig jaar werden in DierenPark Amersfoort vier wolvenwelpjes geboren (archieffoto).
Volledig scherm
In juni vorig jaar werden in DierenPark Amersfoort vier wolvenwelpjes geboren (archieffoto). © Henk Ruitenbeek Fotografie

Verdrietig nieuws: drie jonge wolven in Dierenpark Amersfoort in laten slapen

Dierenpark Amersfoort heeft drie jonge wolven in moeten laten slapen. De dieren hadden al lange tijd problemen met hun zicht.

,,Verdrietig nieuws”, schrijft het dierenpark op hun website. ,,Al geruime tijd was duidelijk dat de wolven last hadden van erg slecht zicht, waardoor zij niet goed konden functioneren.” De wolven konden daardoor hun voedsel zeer moeilijk vinden, waardoor zij achterbleven in groei en zelfstandigheid.  

Omdat de ernst van de afwijking steeds duidelijker werd, is besloten om de wolven in te laten slapen. 

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”