Rechtbanktekening van Willem Holleeder, gemaakt op 19 februari 2018.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van Willem Holleeder, gemaakt op 19 februari 2018. © anp

Verhit verhoor Sonja Holleeder: 'Zit ze nou te jokken of niet?'

Sonja Holleeder had het op de tweede dag van haar verhoor zwaar. Hoe meer Willem Holleeders advocaat haar het vuur aan de schenen legde, hoe harder ze ging schreeuwen. ,,Je wíl het niet snappen, hè?”

  1. Actrice uit rechtbank gezet na maken verboden opname Sonja Holleeder

    Actrice uit rechtbank gezet na maken verboden opname Sonja Holleeder

    De Nederlandse actrice Marit van Bohemen (46) is vandaag verwijderd uit de zwaar beveiligde rechtbankbunker in Amsterdam, omdat ze met haar telefoon geluidsopnames had gemaakt van de stem van Sonja Holleeder. Van Bohemen gaat de rol van Sonja spelen in een nieuwe, zesdelige dramaserie over de bestseller Judas die werd geschreven door Astrid: de zus van topcrimineel Willem Holleeder. ,,Ik was me van geen kwaad bewust'', aldus Marit.
  2. Emoties lopen hoog op bij Sonja Holleeder tijdens tweede dag verhoor

    Emoties lopen hoog op bij Sonja Holleeder tijdens tweede dag verhoor

    De tweede dag van het verhoor van Sonja Holleeder verliep chaotisch. Vragen van Willem Holleeders advocaat Sander Janssen maakten Sonja woedend, waardoor zij haar antwoorden soms letterlijk in de microfoon schreeuwde. Janssen probeerde met opnames van telefoongesprekken aan te tonen dat de band tussen Willem en zijn zus beter was dan Sonja zelf stelt. Ook eiste hij duidelijkheid over de afspraken die Sonja heeft gemaakt met het OM over de erfenis van haar geliquideerde man Cor van hout.