Volledig scherm
© Privéfoto

'Verkeersslachtoffer' steelt telefoon van jonge helper

Een 20-jarige man uit het Gelderse Westervoort is opgepakt nadat hij een mobieltje stal van een 13-jarige jongen uit Didam. Opmerkelijk, want de jongen hielp hem juist nadat hij met zijn scooter was gevallen.

Quote

Wat ik de volgende keer zou doen? Het klinkt misschien hard, maar dan bel ik de ambulance en fiets ik zelf door

Renzo Geverink

Didammer Renzo Geverink dacht zich in de nacht van vrijdag op zaterdag van zijn goede kant te laten zien door de Westervoorter zijn mobieltje te lenen. ,,Ik fietste met een vriend van Loil naar Didam toen we hem in de verte zagen lopen. Zijn scooter lag in de berm", zegt hij tegen De Gelderlander.

Na enige aarzeling besloten de jongens het 'slachtoffer' te helpen. De Westervoorter wilde zijn vriendin bellen zodat hij opgehaald kon worden en mocht Geverinks mobiele telefoon gebruiken. ,,Hij had wel gedronken, maar leek aardig. Toen hij zijn vriendin aan de lijn had, zei hij nog dat hij het kort moest houden omdat het mijn belminuten waren. Toen we vervolgens naar de rotonde liepen waar hij opgehaald zou worden, wilde hij nog één keer bellen. Ondertussen had hij zijn scooter ook weer proberen te starten. En ineens was hij weg." 

Telefoon getraceerd
Geverink en zijn vriend konden het niet geloven en wachtten nog een kwartier bij de rotonde. Het was tevergeefs. Uiteindelijk was Geverink toch de laatste die lachte. Hij kon via de computer traceren waar zijn telefoon was. Toen hij een adres in Winterswijk vermeld kreeg en via Google Streetview het huis bekeek, zag hij ook de scooter van de jongeman staan. Daar, bij de woning van zijn vriendin, had de 20-jarige dief de mobiel verpakt in aluminiumfolie en boterhamzakjes en begraven. De politie hield de Westervoorter zaterdagochtend aan.  

Hij heeft zijn - onbeschadigde - mobieltje weliswaar terug, Geverink en ook zijn vriend houden een nare nasmaak over aan het voorval. ,,Wat ik de volgende keer zou doen? Het klinkt misschien hard, maar dan bel ik de ambulance en fiets ik zelf door."

  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.