Volledig scherm
© ANP

Verkiezingen? Ook de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland rekenen op Kamerzetel

Net een week ingeschreven in het kiesregister van de Kiesraad en nu al verkiezingen voor de deur: de Soeverein Onafhankelijke Pioniers Nederland (SOPN) uit Soest en Beter Nederland uit Hilversum zijn nogal verrast en voelen zich een beetje overvallen door de gebeurtenissen. Maar, zeiden beide partijleiders vandaag, ze denken een goede kans te maken en rekenen op zeker meer dan één zetel in de Tweede Kamer.

SOPN richt zich volgens oprichter en ufoloog Anton Teuben (62) op het toegankelijk maken van 'vrije energie' voor iedereen. 'Alle stroom kan gratis zijn door het aanwenden van nulpuntenergie. De techniek daarvoor bestaat al, maar wordt geboycot door oliemaatschappijen en gasbedrijven', zo claimt de nieuwe partij. 'Het gebruiken van nieuwe technieken is voor iedereen beter qua gezondheid en economie.'

Teuben: 'We zijn beslist geen spiritueel clubje, we zijn zo rationeel mogelijk. Zeker een half miljoen mensen is het met ons eens. We hebben mensen genoeg om een kandidatenlijst te vullen. Daarvoor komen we dinsdag bij elkaar.'

Ook David Pott (42) van Beter Nederland is vol goede moed. 'Wij willen de politiek uit de Tweede Kamer halen en naar de mensen toe brengen. Daarin zit een enorme besparing. Kamerleden kunnen best op de fiets naar hun werk en een broodzakje meenemen in plaats van duur te gaan lunchen.' Zijn partij zal de nadruk leggen op het instandhouden van sociale werkplaatsen en is tegen verhoging van de pensioenleeftijd.

Ook Pott denkt makkelijk een kandidatenlijst te kunnen vullen. 'Wat mij betreft wordt het juni, maar ik heb een voorkeur voor verkiezingen in september. Dan hebben anderen ook een eerlijke kans', aldus het mogelijk aanstaande Kamerlid.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.
 3. Geen regels voor kindvloggers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’
  PREMIUM

  Geen regels voor kindvlog­gers: ‘Bij sommige ouders staan de eurotekens in de ogen’

  Ze testen cosmeticaproducten, spelen met speelgoed of maken slijm. Hun video’s worden miljoenen keren bekeken en adverteerders betalen grof geld. Geen wonder dat het aantal kindvloggers met een eigen YouTube-kanaal is geëxplodeerd. Hoewel de regels voor kinderarbeid streng zijn, lijken kindvloggers vrij spel te hebben. En dat is een probleem, vinden experts. ,,Een kind is geen verdienmodel.”