Rechtbanktekening van verdachte Krystian M. tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries.
Volledig scherm
Rechtbanktekening van verdachte Krystian M. tijdens de eerste pro-formazitting in de strafzaak 26Hendon, de tweede strafzaak over de dood van Peter R. de Vries. © ANP / ANP

Vermeende aanstuurder moord Peter R. de Vries zwaar bedreigd

De man die verdacht wordt van het aansturen van de moord op Peter R. de Vries zou zelf zwaar bedreigd worden. De advocaat van Krystian M. las vandaag in de beveiligde rechtbank op Schiphol een aantal huiveringwekkende berichten voor die door een onbekend persoon aan M. zouden zijn verstuurd. ,,De rillingen lopen over je rug”, zei advocaat Ronald van der Horst.

  1. Ongekende politieactie rond criminele telefoondienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt
    Update

    Ongekende politieac­tie rond criminele telefoon­dienst: invallen op 79 plekken, 42 verdachten opgepakt

    Met een mega-operatie legde de politie vrijdag opnieuw een versleutelde telefoondienst voor criminelen aan banden. Verspreid over Nederland, België en Duitsland werden bijna tachtig adressen doorzocht. Het leidde tot de vondst van drugslabs, vuurwapens en miljoenen aan contant geld. De politie bleek vijf maanden mee te hebben gelezen met de berichten die zijn verstuurd bij telefoondienst Exclu.