Volledig scherm
© anp

Vermeende verdachte liquidatie Zaandam weer vrij

De man die dinsdag in Amsterdam-Noord is aangehouden naar aanleiding van de vondst van de brandende vluchtauto van de schietpartij in Zaandam, is weer op vrije voeten.

De man werd opgepakt na een oproep via Burgernet, maar volgens de politie heeft de man niets te maken met de vluchtauto ofwel de liquidatie van Lucas Boom in Zaandam, dat meldt de politie woensdag.

De auto werd op een parkeerplaats in onze hoofdstad gevonden. De brand in een busje in Amsterdam-Noord brak rond 16.30 uur uit aan de Achtersteven in Amsterdam Noord. De man werd in de directe omgeving van de brandende bestelbus aangehouden op basis van zijn signalement. Hij zat vast en werd verhoord. Woensdag is hij aan het eind van de middag vrijgelaten.

De bij de politie bekende Lucas Boom werd dinsdag op klaarlichte dag op de J. Kruijverstraat doodgeschoten. Er zouden vier of vijf daders bij betrokken zijn geweest. Kinderen van een basisschool waren getuige. De politie noemde de vluchtauto een cruciaal aanknopingspunt.

Intussen heeft de politie acht tips binnengekregen over de liquidatie na de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond.