Volledig scherm
© Screenshot Youtube

'Vermist raadslid Amersfoort liet brief achter'

Het vermiste Amersfoortse raadslid Ramón Smits Alvarez liet weldegelijk een afscheidsbrief achter voor zijn vrouw. Dat meldt de Spaanse krant La Voz de Galicia.

De politie ontkende eerder dat er een afscheidsbrief zou zijn en blijft dat ook nu ontkennen. Volgens moeder Alvarez heeft haar zoon zijn telefoon achtergelaten en is hij met wat broeken en shirts vertrokken. Op die mobiele telefoon stond een afscheidsbrief geadresseerd aan zijn vrouw en zijn moeder.

Afgelopen zaterdag sloeg de politie alarm en werden Amersfoortse politici geïnformeerd over de verdwijning. Het 34-jarige raadslid was met drie anderen kandidaat om lijsttrekker van de PvdA in Amersfoort te worden. De bekendmaking van de winnaar is door de partij uitgesteld tot na de herfstvakantie. Dan mogen de leden beslissen wat er met die verkiezing moet gebeuren.

Station
Het spoor loopt dood op station Amersfoort, waar de fiets van het sinds donderdag verdwenen raadslid is gevonden. Tot nu toe kreeg de politie 25 tips over de vermissing.

Tegelijkertijd met het raadslid verdween 4.000 euro van bankrekening van de PvdA Amersfoort. De partij weet nog niet zeker of het Smits Alvarez was die het bedrag opnam.