Volledig scherm
Deimante Zasytyte zit met haar moeder bij familie in Litouwen © ANP/Privéfoto

Vermiste Deimante (5) uit Maastricht duikt met moeder op in Litouwen

Het 5-jarige meisje Deimante Zasytyte, dat zondagmiddag door haar biologische moeder werd ontvoerd in Maastricht, wordt niet langer vermist. 

De politie heeft informatie dat ze met haar moeder verblijft bij familie in Litouwen. Er werd al rekening gehouden met de mogelijkheid dat haar moeder Deimante zou meenemen naar haar geboorteland.

Voor zowel moeder als kind werd een internationaal opsporingsbericht uitgevaardigd. Volgens de politie is het kind niet in gevaar, maar justitie probeert in samenwerking met Bureau Jeugdzorg via de lokale autoriteiten in contact te komen met de familie. 

Pleeggezin bezorgd

De Litouwse moeder van de kleuter ontvoerde haar zondag aan het eind van de middag uit een volkstuincomplex in Maastricht. Het meisje was daar met haar pleegmoeder. Moeder en kind verdwenen in een zilverkleurige auto.

Het pleeggezin waar het meisje al van voor haar eerste verjaardag verbleef, maakte zich na de ontvoering ernstig zorgen. ,,Ze is met een reden bij ons geplaatst'', reageerde een lid van de familie.

Volgens het gezin werd de pleegmoeder al langer gevolgd, met de bedoeling Deimante te kidnappen. De politie spreekt niet van een ontvoering, maar van het onttrekken aan het wettig en bevoegd gezag.