Volledig scherm
Kirsten en Emily © Politie.nl

Vermiste Emily en Kirsten zijn terecht

UPDATE + VIDEODe sinds vrijdag vermiste meisjes Emily (13) en Kirsten (14) zijn vanmiddag gevonden door de politie. Een agent trof de meisjes, die waren weggelopen uit een zorginstelling, aan in Leeuwarden. Ze worden opgevangen op het politiebureau. 

Eerder vandaag probeerde de politie onder meer met een oproep op Facebook informatie over de twee te krijgen. De politie sprak over een ,,zeer zorgelijke" zaak. 

Hun ouders waren ontzettend bezorgd. Via social media riepen ze hun dochters op zo snel mogelijk iets van zich te laten horen. ,,De politie voert het woord namens ons. We zijn echt kapot momenteel, we hebben nog een paar kindjes voor wie we er ook moeten zijn'', zei Kirstens vader Sander Wessels tegen deze site. ,,Het is een hel, dit gun je je ergste vijand niet.''

De politie benadrukt dat het strafbaar is om minderjarigen onderdak te bieden en ze dus aan het ouderlijk gezag te onttrekken. ,,De kans bestaat dat de kwetsbare meisjes verblijven bij mensen die geen goede bedoelingen hebben", aldus een woordvoerder van de politie. Dat ze in handen zijn gevallen van loverboys wordt niet uitgesloten. ,,Maar we hebben geen aanwijzingen dat dit het geval is."

Een van de meisjes is al eerder weggelopen uit de instelling. ,,Ze zitten daar niet voor niets. Het gaat om hele kwetsbare en hele jonge meisjes, die zonder geld al dagen spoorloos zijn", zegt de woordvoerder.

Volledig scherm
Kirsten Marreveld © Politie
Volledig scherm
Emily Meijer © Politie
Volledig scherm
Emily Meijer © Politie