Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Vernedering wordt vaak volledig onderschat als het over armoede gaat

columnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

16 reacties

 • Robbert Scholten

  1 jaar geleden
  Agressie en onverschilligheid zijn het bijproduct van kapitalisme gebaseerd op het grote ik oftewel ego,de haves en not haves,dus mede het product van de mislukte rutte
 • Martin van den Heuvel

  1 jaar geleden
  @ Joop Böhm. Die willens en wetens door DE BEVOLKING in stand wordt gehouden. Wij hebben 2 soorten politieke partijen. Sociaaldemocratische partijen en liberale partijen. De liberale partijen vinden dat de complete samenleving moet worden geregeld door het bedrijfsleven. De gevolgen zijn ondertussen algemeen bekend. Daklozen, criminaliteit, woningnood enz. In maart van dit jaar stemde exact 80 % van de kiezers op een liberale partij. Mag jij mij uitleggen waarom die lui dat doen.
 • Joop Böhm

  1 jaar geleden
  Het is goed als VIP’s ageren tegen de armoede, die willens en wetens door de overheid in stand wordt gehouden. Özcan Akyol besluit zijn stukje met “Maar het zou nog mooier zijn als we het bij de nieuwe generaties niet zover laten komen. We kennen het probleem. Nu moeten we het ook adequaat tackelen.” Welnu. Dat is heel simpel. Voer een universeel basisinkomen (UBI) in dat hoog genoeg is voor een onbekommerd bestaan.
 • Harms

  1 jaar geleden
  Je verhaal raakt me en als b.o. leerkracht herkenbaar. Er is idd nog veel, en meer dan men vermoedt, stille armoede. De gedachtengang van sommige reageerders lezende raakt me dat nog meer. Werkelijk beschamend dat men min of meer zegt: eigen schuld.... en niet beseffende dat de plaats waar je wieg stond je grootste erfenis is. Velen die zo oordelend reageren mogen mi juist hun handjes dicht knijpen mbt de wieg waarin zij terecht kwamen
 • Chris Eskes

  1 jaar geleden
  Eigenaardig dat voor armoede altijd gekeken wordt naar externe factoren, het is altijd de schuld van een ander en het moet opgelost worden door geld te geven, niemand staat erbij stil dat dit geld eerst van een ander ingenomen moet zijn, en nee dan hebben we het niet over puissant rijken maar gewoon normale middenstanders die zich een slag in de rondte werken. Zelfredzaamheid schijnt ouderwets te zijn voor alles wordt naar subsidies gekeken, huursubsidie is slechts het topje van de ijsberg.