Het bedrijf Compass aan de Havenweg in Wijchen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bedrijf Compass aan de Havenweg in Wijchen. © Google Maps

Veroordeelde Wijchense zorgdirecteur noemt zich ‘psychotherapeut’ en werkt gewoon door

De eigenaar en bestuurder van de Wijchense jeugdzorg- en GGZ-instelling Compass GGZ blijkt te zijn veroordeeld voor corruptie, stalking en bedreiging met een stiletto, noemt zich ten onrechte uit psychotherapeut en mag toch gewoon doorwerken met minderjarige cliënten. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft het bedrijf sinds 2018 in beeld, maar het bedrijf kan desondanks het werk in de jeugdzorg tot op heden voortzetten.

4 reacties

 • Jan Willem Roos

  1 jaar geleden
  Hier in Nederland kan werkelijk alles, zelf dit.
 • Jaap Spruitenburg

  1 jaar geleden
  Ach ja, moeten we hier nog vreemd van opkijken?! Het is al jarenlang zo dat mensen die zich in een moeilijke positie bevinden in de maatschappij, makkelijke slachtoffers zijn om geld aan te verdienen. Zolang de overheid alles aan de marktwerking overlaat en ook de controle erop nalaat of uit gaat besteden aan externe bedrijven in diezelfde vijver, blijven misstanden voor komen ipv voorkomen. Met maandenlange wachttijden zou ik zeggen investeer eens in de reguliere (geestelijke) gezondheidszorg.
 • P. Tettert

  1 jaar geleden
  Heel goed dat er onderzoek is gedaan door radioprogramma KRO-NCRV’s Pointer en onderzoeksplatform Follow the Money. Follow the Money heeft vaker zulke “luis in de pels” onderzoeken. Ik denk dat het de samenleving ten goede komt als door zulke onderzoeken zorgcowboys stoppen waardoor het zorggeld langzamerhand beter besteed wordt. Top!
 • Cornelis van den Blink

  1 jaar geleden
  Zal wel een hoog politiek geplaatst vriendje hebben. C. Blink