Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen. © ANP

‘Verpleegkundige en leraar met long covid hebben recht op schadevergoeding’

Zorgverleners, welzijnswerkers en onderwijzers die na een coronabesmetting onder langdurige klachten gebukt gaan, hebben recht op een schadevergoeding van vele duizenden euro’s, vindt de vakbeweging. Sterker nog, het kabinet heeft daartoe een morele plicht. 

37 reacties

 • Julia van Damme

  1 maand geleden
  Altijd zo apart hier; mensen die zelf weinig tot geen opleiding hebben genoten (o.a. te zien aan inhoud en schrijfstijl van hun teksten) hebben altijd enorm veel kritiek op leraren. Ik zal het hier verder maar niet meer gaan interpreteren zeker, of een naam of titel plakken op dit soort reacties?
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Ik wil ook schade vergoeding moest lang met mond kapje lopen kreeg er uitslag van!!En moest er zalf voor halen!
 • H.T. S

  1 maand geleden
  22.000 euro? Deze mensen moeten gewoon hun salaris tot 100% aangevuld krijgen, net zo lang tot ze weer op de been zijn. Zij stonden voor ons in de vuurlinie toen er geen goede bescherming voor hen was. En dit is hun dank? Wel een beetje voor hen klappen, maar nu geen fatsoenlijke regeling? Wie wil er dan nog de in de Zorg of stapt in het Onderwijs? Twee sectoren waar we toch al zoveel mensen tekort komen? HT Swier
 • Ronald Mackbach

  1 maand geleden
  Vakbonden willen maar één ding: Zo weinig mogelijk werken voor zoveel mogelijk geld. (Eigenlijk 2 dingen dus) Met name FNV heeft daar een grote hand van. De hele malaise rond het tekort aan personeel in alle hoeken en gaten is het directe gevolg van de 'eisen' van de vakbonden, die er vooral voor henzelf zijn. We moeten die vakbonden maar eens aansprakelijk gaan stellen voor de chaos die -zij- veroorzaken en nog steeds veroorzaakten.
 • Kees Leautaud

  1 maand geleden
  Waarom wederom die leerkrachten en niet de mensen die echt aan/bij het bed stonden. Graaien dat kunnen ze goed, laat ze eerst maar eens op niveau les gaan geven. Enne trek dan ook eerst de opleidingen voor leerkrachten gelijk dus ook de gradering en dus het type opleiding. Daar zal iedereen, en zeker de leerling, heel blij van worden.