Volledig scherm
© AD

Verpleger Rahiied A. (21) verdacht van nog twee moorden

InsulinemoordenZorgmedewerker Rahiied A., die wordt verdacht van de moord op een bejaarde vrouw en poging tot moord op twee andere vrouwen, heeft meer slachtoffers willen maken. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) bekendgemaakt. Hij wordt verdacht van 'in elk geval twee nieuwe levensdelicten.' Nog vier andere sterfgevallen worden nader onderzocht.

De families van de slachtoffers zijn door het OM inmiddels ingelicht over de nieuwe, schokkende ontwikkelingen. De verdachte werkte op afroepbasis in verschillende zorginstellingen in de regio Rotterdam. De nieuwe 'insuline-incidenten' vonden plaats bij Humanitas in Rotterdam en Jasmijnhuis en de Riederborgh - beide in Ridderkerk. Ook daar werkte Rahiied A. op oproepbasis. In totaal zijn door die instellingen twaalf nieuwe meldingen gedaan. Het gaat niet alleen om bejaarde vrouwen. Ook mannen waren het doelwit van de Rotterdammer.

Rahiied A. werd 17 november gearresteerd nadat eerder die maand door de directie van verpleeghuis ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek alarm was geslagen over de verdachte omstandigheden waaronder een van de patiënten onwel was geworden. De vrouw bleek zonder dat er een medische noodzaak voor bestond insuline toegediend te hebben gekregen.

Insulinezaken 

Tijdens het politieonderzoek dat daarop werd ingesteld kwamen nog twee insulinezaken aan het licht. In één van gevallen bleek een bejaarde vrouw – uit hetzelfde verpleeghuis – in oktober te zijn overleden nadat volkomen nodeloos insuline was toegediend.

Rahiied A., volgens ingewijden een jongen die ‘hard werkte om dokter te worden’, is vandaag voorgeleid aan de raadkamer. Die heeft bepaald dat hij langer in voorarrest blijft. Zorgwaard, de organisatie in de Hoeksche Waard waar ’t Huys te Hoecke onder valt, heeft een intern onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder A. kon opereren. ,,Omdat het voor ons van groot belang is om te weten hoe dit heeft kunnen gebeuren'', zegt directeur Nico de Pijper van Zorgwaard.