Volledig scherm
© GinoPress B.V.

'Verras een oudere met kerstkaart'

Geen kaartje, belletje of bezoek tijdens de feestdagen: het overkomt talloze ouderen. Het Nationaal Ouderenfonds doet daarom een dringende oproep eenzame ouderen te verrassen met een handgeschreven kerstgroet.

Het is de derde keer dat het Ouderenfonds deze actie op touw zet. Afgelopen jaar werden maar liefst 120.000 kaartjes uitgedeeld, maar directeur Corina Gielbert hoopt dit aantal te overtreffen. ,,Veel ouderen zijn met de feestdagen alleen en wij weten dat zo'n handgeschreven kaart erg wordt gewaardeerd. Het is een kleine moeite met een bijzonder groot effect."

Behalve kaartjes van volwassenen hoopt het fonds opnieuw op een bijdrage van veel scholieren. Bijna 1.500 scholen hebben al toegezegd in de pen te klimmen. Gielbert: ,,We verwachten een stortvloed aan mooie kerstwensen, uit alle hoeken van het land." De kerstkaartenactie is een samenwerking tussen PostNL, Kidsweek en het Nationaal Ouderenfonds.

Wie een eenzame oudere blij wil maken met een kerstkaartje kan deze, gefrankeerd en vóór 18 december, sturen naar Stichting Nationaal Ouderenfonds, Postbus 156, 3980 CD Bunnik.