Frans Paalman
Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Paalman

Verslaafde Jerry (31) teistert zijn buren, moeder is radeloos: ‘Alleen tbs kan hem redden’

,,Moeten er eerst slachtoffers vallen, voordat mijn zoon hulp krijgt?’’ Marjo van der Wals uit Zwolle is radeloos. Haar zoon Jerry is verslaafd aan de drug 3-MMC en heeft een bipolaire stoornis. Hij heeft afgelopen weekeinde brand gesticht  in zijn eigen huis, tot grote zorg van zijn buren. ,,Ik zou willen dat de rechter hem tbs oplegt. Niks kan hem verder nog redden’’, zegt zijn moeder.

7 reacties

 • Annemarie van Dijk

  1 jaar geleden
  Heel erg triest, voor hem en alle mensen om hem heen. Hij heeft een mooie eengezinswoning ,daar zou menig gezin dolblij mee zijn . Heel snel een gedwongen opname en begeleid wonen voor regelen.
 • a Kraaijeveld

  1 jaar geleden
  Minder zwaar dan tbs is onder bewindstelling. Dan wordt hij ongeschikt verklaard voor zichzelf te kunnen zorgen en wordt er een bewindvoerder aangesteld die alle beslissingen voor hem neemt. Kan een familielid zijn, maar ook een professionele instelling die er dan voor kunnen zorgen dat hij (onder dwang) opgenomen kan worden.
 • Arno Vos

  1 jaar geleden
  Hoe lang moet dit nog doorgaan voordat burgers zelf het spreekwoordelijke heft in de hand nemen en wellicht met geweld een eind maken aan deze situatie omdat onze tientallen zorginstellingen (die soms vaak langs elkaar heen werken) het niet meer kunnen óf willen oplossen. Ik wens de buurt veel sterkte en wijsheid met deze situatie.
 • Marvin Korteweg

  1 jaar geleden
  je zal er maar naast wonen met je kinderen ? zo n persoon kan levens verwoesten, ten 1ste van zichzelf en van de naasten . de moeder wil tbs ? deze man heeft gewoon dringend hulp nodig . tbs is wel simpelweg gezocht door de moeder. waar is het fout gegaan bij deze jongen? wat hebben de ouders er aangedaan ? kom op , dat dit nog kan in zo n land als nederland marvin korteweg
 • Kort

  1 jaar geleden
  Het is toch zo dat als iemand een gevaar is voor zichzelf of de omgeving, de burgemeester een bevel tot opname kan doen. En als de ggz of een psychiatrische instelling deze man niet kan of wil helpen, ja dan kan mi tbs een oplossing zijn. Uiteraard moet er dan wel een rechter naar gaan kijken.