Volledig scherm
De Haaglaan in Helmond. Inzet: Dennis Schouten © FotoMeulenhof

Verslaggever Powned mishandeld bij hangplek in Helmond

Een verslaggever van omroep Powned is vanmiddag geslagen toen hij een item maakte over de onrust in de Haaglaan in Helmond, zo laat de gemeente Helmond weten.

De journalist bracht een bezoek aan de straat vanwege de onrust die daar momenteel heerst. Een groep buurtbewoners voelt zich onveilig in de straat omdat ze worden uitgescholden geïntimideerd en bedreigd door rondhangende mannen. Toen de Powned-verslaggever daar met de mannen over in gesprek was, zou hij zijn geslagen.

De ochtend ervoor had de gemeente net een camera geplaatst om het gebied in de gaten te houden. Het apparaat bewees meteen zijn waarde. Op basis van de videobeelden kon de dader van de mishandeling meteen worden opgepakt. Hij zit op dit moment vast.

Barbecue
De hanggroep besloot vanavond op de betonblokken, die vrijdag door de gemeente waren neergezet als maatregel, te gaan barbecueën. Dat werd niet veel later door de gemeente verboden. Het zorgde ervoor dat het grootste deel van de groep al snel afdroop.

  1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt
    video

    Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

    Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.