Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Verstekelingen uit vrachtwagen gevlucht

De politie heeft zaterdag in Duiven twaalf mensen aangehouden die in een vrachtwagen verstopt zaten. Het zijn mensen uit Syrië, Iran en Irak die van plan waren naar Engeland te komen. De twaalf kwamen tevoorschijn toen een vrachtwagenchauffeur op een bedrijventerrein in Duiven zijn laadruimte opende.

Dat meldt de politie. De twaalf vluchtelingen gingen er meteen vandoor richting de snelweg A12, maar konden door de politie worden aangehouden. Na een kort verblijf op het politiebureau zijn ze vrijgelaten met de mogelijkheid om asiel aan te vragen of Nederland te verlaten.

De chauffeur, een 54-jarige man zonder vaste woonplaats, is ook korte tijd vastgehouden. Uit verhoor bleek dat hij niets wist van de verstekelingen.

  1. ‘Geboren worden op de sterfdag van je vader, het is verschrikkelijk’

    ‘Geboren worden op de sterfdag van je vader, het is verschrik­ke­lijk’

    De 29-jarige vrachtwagenchauffeur die vrijdag betrokken raakte bij een dodelijk ongeluk in Amsterdam, moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden. De trucker uit Alkmaar reed op de Keizersgracht over een bromfietser, die ter plekke overleed aan zijn verwondingen. Het ging om de 22-jarige Atalay, wiens vrouw enkele uren later beviel van hun eerste kind. In de omgeving van het slachtoffer is de schok nog altijd enorm.