Vertederend: ijsbeer Frimas bevalt van twee kleintjes

VideoIn een paar seconden is het gebeurd: ijsbeer Frimas bevalt wel heel soepel van haar baby. Het kleintje plopt eruit en maakt een zachte landing op het stro. Blijdschap in Dierenrijk Mierlo, zeker als blijkt dat er nóg een ijsbeertje wordt geboren.

De verzorgers van de Brabantse dierentuin hadden een camera opgehangen in het verblijf van Frimas om de bevalling te kunnen volgen. Op de beelden is te zien dat de ijsbeer haar baby knuffelt, terwijl een tweede ijsbeertje onder een achterpoot van Frimas verschijnt. Dubbel feest dus. Dierenrijk Mierlo laat weten dat moeder en haar twee baby's het goed maken. 

De twee werden eind november al geboren, maar de dierentuin maakte het pas vrijdag bekend. Het geslacht van de ijsbeertjes wordt pas over enkele maanden duidelijk. De komende maanden zullen de jongen nog binnen blijven en komt er geen dierverzorger aan te pas, aldus Dierenrijk. Komend voorjaar kunnen de twee jongen als alles goed gaat naar buiten.

Vader van de jongen is Henk. Hij en Frimas zorgden al twee keer eerder voor een ijsbeertweeling. IJsberen zijn zeven tot negen maanden drachtig en krijgen vaak twee jongen.

Volledig scherm
De geboorte van de ijsbeertjes, videostill © Dierenrijk Nuenen