Vertrouwen boeren in overheid is helemaal weg: ‘Ze weten niet waar ze over praten’

Met videoBoeren gaan er totaal niet meer vanuit dat de overheid opkomt voor hun belangen. Ambtenaren en politici hebben te weinig kennis en kunde, vinden agrariërs. Piet Adema, die maandag werd beëdigd als nieuwe landbouwminister, zal veel moeite moeten doen om hun vertrouwen terug te winnen.

96 reacties

 • Huub van 't Hart

  2 maanden geleden
  Bojzonder is dat de landbouw een van oudsher volledig doir de gemeenschap gereguleerde bedrijfstak is. Als nu de boeren hun vertrouwen on die gemeenschap opzeggen, dan komt er vanzelf het moment dat die gemeenschap het vertrouwen in de boeren opzegt. Dat lijkt me niet verstandig. De wederzijdse afhankelijkheid is te groot.
 • ad hessels

  2 maanden geleden
  mbt (0ntbreken?) van een lijst piekbelasters: "De" boeren vragen om duidelijkheid en zijn tegelijkertijd blij dat ontkend wordt dat er een lijst piekbelasters bestaat. Van tweeeën een toch??
 • Gerard Chuenboonchu

  2 maanden geleden
  Als we nu eens stoppen met te praten over "DE" boeren. Er zijn een antsl aktiegroepen die alleen bereid zijn om mee te werken als ze volledig hun zin krijgen en er is een groot aantal boeren die best mee willen werken c.q. al overgestapt zijn op bioboeren. Wat deze grote groep wil is dat er nu eens duidelijk wordt wat er gaat gebeuren en dat dan ook de regering Rutte zich eens aan regels en overeenkomsten gaat houden. Op zich zou dat al uniek zijn voor Rurre c.s.
 • Ruud Vaal

  2 maanden geleden
  Je hoeft geen helderziende te zijn om te zien, dat dit helemaal uit de hand gaat lopen, die laatste druppel is bijna bereikt. Je voelt aan alles dat dit gaat exploderen.
 • eduard jacobs

  2 maanden geleden
  Blijkbaar, hebben de boertjes het niet gesnapt ze mogen wel blijven maar nu is t een overrompelending , kijk is bij de grens met Breda in Nl zijn ze aan t verdwijnen en nogvstasm er zat stallen In België Meer eo staan er meer stallen dan huizen.....
 1. Reacties op rellen: ‘Waar zijn die linkse politici die overal wat op aan te merken hebben nu?’
  113

  Reacties op rellen: ‘Waar zijn die linkse politici die overal wat op aan te merken hebben nu?’

  ‘Zolang vanuit de Marokkaanse gemeenschap en linkse politiek niets te horen is, worden de problemen met Marokkanen nooit aangepakt’ en ‘demonstranten herinneren ons eraan dat beloofd is om alles te doen aan het klimaat. Dat we allemaal een toekomst willen voor de mens. Maar ons land blijft investeren in fossiele brandstoffen’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 30 november verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.
 2. Ambassade Qatar pakt handtekeningen voor steun arbeiders niet aan
  Met video

  Ambassade Qatar pakt handteke­nin­gen voor steun arbeiders niet aan

  De ambassade van Qatar in Den Haag heeft mensenrechtenorganisatie Amnesty International dinsdag met 60.000 handtekeningen op de stoep laten staan. Die waren van mensen die willen dat het land een compensatiefonds in het leven roept voor de arbeidsmigranten aldaar. Die hebben onder barre omstandigheden aan de stadions voor het huidige WK voetbal in Qatar moeten werken, en daar vielen vele doden bij. Qatar liet ook hotels en andere faciliteiten bouwen.