Prins Willem-Alexander en prinses Maxima tijdens het officiele startsein voor de Koningsspelen op basisscholen De Triangel en Het Palet.
Volledig scherm
Prins Willem-Alexander en prinses Maxima tijdens het officiele startsein voor de Koningsspelen op basisscholen De Triangel en Het Palet. © anp

Vertrouwen in Willem-Alexander gestegen

Het vertrouwen in Willem-Alexander als koning is in een jaar tijd flink gestegen. In 2012 had 59 procent van de Nederlanders vertrouwen in hem, nu ligt dat percentage op 69 procent. Dat blijkt uit de Troonswisselingsenquête van onderzoeksbureau IPSOS in opdracht van de NOS.

  1. Ophef rond verkoop 'complotblad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    Ophef rond verkoop 'complot­blad' door Bruna, boekhandel verwijdert tweet

    De fysieke verkoop van de tweede editie van Gezond Verstand, een huis-aan-huisblad dat beschuldigd wordt van het verspreiden van complottheorieën, zorgt de afgelopen dagen voor opschudding. Diverse Tweede Kamerleden vinden het onbegrijpelijk dat reguliere boekwinkels het omstreden tijdschrift woensdag in de schappen leggen. Audax, het moederbedrijf van Bruna en AKO, beroept zich op het recht van het vrije woord en stelt zich aan de regels te houden.