De Vorrinklaan in Dordrecht is afgezet, nadat de politie zondagavond waarschuwingsschoten loste bij een aanhouding. De politie doet momenteel onderzoek.
Volledig scherm
De Vorrinklaan in Dordrecht is afgezet, nadat de politie zondagavond waarschuwingsschoten loste bij een aanhouding. De politie doet momenteel onderzoek. © Elcke van der Heijden/AD

Verwarde man vast na bedreiging Turkse ambassade

De politie heeft in Dordrecht waarschuwingsschoten gelost om een 36-jarige man aan te houden. Hij wordt ervan verdacht dat hij een valse melding heeft gedaan over een dreiging op de Turkse ambassade in Den Haag. De ambassade werd in verband daarmee zondagavond enige tijd extra beveiligd.

  1. OM-topman verdedigt preventieve arrestaties voor demonstratie A12

    OM-topman verdedigt preventie­ve arresta­ties voor demonstra­tie A12

    De hoogste baas van het Openbaar Ministerie (OM), Gerrit van der Burg, vindt dat ,,protesten steeds grimmiger worden” en verdedigt in een interview met NRC de preventieve aanhoudingen van klimaatactivisten, nu ruim een week geleden. Over de kritiek op de acht omstreden arrestaties zegt Van der Burg tegen de krant: ,,Die aanhoudingen zijn op verdenking van opruiing, een strafbaar feit, gebaseerd. En we hebben de meest laagdrempelige manier gebruikt om hen op te pakken.”