Volledig scherm
Een verwarmingsmonteur die zich wel aan de reguliere werkzaamheden weet te houden © Guus Schoonewille

Verwarmingsmonteur steelt hele jaar door juwelen bij mensen thuis

Een verwarmingsmonteur, werkzaam in de brede omgeving van Amsterdam en 't Gooi, blijkt een fanatieke juwelendief te zijn geweest. Hij gebruikte zijn werk als dekmantel om het hele jaar door sieraden uit de huizen van nietsvermoedende klanten te stelen. 

In oktober vorig jaar kwam het onderzoek van de politie op gang toen een vrouw uit Kortenhoef merkte dat er sieraden uit haar woning waren gestolen terwijl er helemaal niet was ingebroken.  De vrouw vertelde de politie dat er die week geen vreemde mensen over de vloer waren geweest, behalve de cv-monteur.  

Bij een goudopkoper waar de monteur langs was geweest, trof de politie drie sieraden van de vrouw aan.  Uit onderzoek van de recherche bleek dat de verdachte het hele jaar door bij verschillende goudopkopers sieraden heeft ingeleverd. 

Roofbuit

Na de arrestatie van de monteur vond de politie bij hem thuis nog meer gestolen sieraden. Ook bij de goudopkoper werd roofbuit aangetroffen. Het gaat vooral om gouden sieraden zoals ringen, kettingen en hangertjes. 

De monteur werkte vooral in de omgeving  van 't Gooi  en Amsterdam. Hij bezocht onder meer Amstelveen, Huizen, Blaricum, Bussum, Naarden, Hilversum, Uithoorn, Aalsmeer, Kortenhoef en Diemen. 

De politie denkt dat de man tijdens zijn werkzaamheden als onderhoudsmonteur vrije toegang had tot de bovenverdieping van zijn slachtoffers. Hierdoor kon hij ongezien geld en sieraden stelen uit de kamers. 

De verdachte moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Volledig scherm
Een deel van de buit © Politie
Volledig scherm
Een deel van het gestolen geld © Politie