Volledig scherm
'Heftige beelden' van aanrijding 34-jarige Bredanaar op Prinsenkade Breda © Still uit video Opsporing Verzocht

Vier jaar cel voor doorrijder na aanrijding op zebrapad Breda

De man die vorig jaar oktober met hoge snelheid een voetganger op het zebrapad aan de Prinsenkade in Breda aanreed en daarna doorreed, is maandag door de rechtbank in Breda tot vier jaar cel veroordeeld. 

De rechter acht T. el B. schuldig aan poging tot doodslag op de 34-jarige Robbie. Ook krijgt hij een rijontzegging voor de duur van vijf jaar en moet hij een eerder opgelegde voorwaardelijke straf van een maand cel uitzitten. 

De eis was vijf jaar cel wegens poging tot doodslag. El. B is al eerder veroordeeld voor rijden zonder rijbewijs. Een rijontzegging opgelegd krijgen terwijl iemand geen rijbewijs heeft komt er in de praktijk op neer dat je het rijbewijs in deze periode ook niet mag halen. 

Agressief

De rechter benadrukt dat de verdachte heeft ontkend iets met de aanrijding te maken te hebben gehad en geen berouw heeft getoond. Ook heeft hij geen rijbewijs. Verdachte heeft te hard en te agressief gereden, zo verklaarde de rechter. 

De verdachte kon uiteindelijk in februari van dit jaar na intensief speurwerk en aandacht in Opsporing Verzocht worden aangehouden. In het televisieprogramma werden heftige camerabeelden getoond van het bewuste moment plus andere momenten waarop de wagen werd gesignaleerd. 

Blijvende schade

Voor Robbie pakte de aanrijding verwoestend uit. Hij is blijvend blind aan één oog en heeft schade aan zijn hersenen. Ook heeft hij dagelijks enorm pijn aan rug, been, knie, borstbeen en tanden.

El B. was tijdens de zitting twee weken geleden ook in de rechtszaal. Hij zei onder meer dat hij niets met de aanrijding te maken heeft. Zijn advocaat zei dat er geen bewijs is dat de verdachte achter het stuur zat.

De persoon die naast de doorrijder zat tijdens de aanrijding op de Nieuwe Prinsenkade in Breda vorig jaar wordt niet vervolgd.