Vier jonge mannen uit zelfde familie verongelukt op A12 bij Den Haag

video / updateBij een ongeval op de A12 bij het Prins Clausplein in Den Haag zijn afgelopen nacht vier mensen om het leven gekomen. Bij het ongeval was één voertuig betrokken, zo meldt de politie.

Een zegsman van de Turks-Islamitisch Culturele Stichting Den Haag zegt dat het gaat om drie jonge mannen uit één familie  van  16, 18 en 21 jaar en een zwager. Volgens getuigen reed een personenauto door nog onbekende oorzaak over de rijbaan tegen de vangrail aan, waarna de wagen achter de vangrail op de zijkant terecht kwam. De politie zegt nog niks over de identiteit van de slachtoffers. Volgens getuigen gaat het om jonge jongens.

De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht. De A12 tussen Nootdorp en Den Haag was in beide richtingen afgesloten, maar ging rond 06.45 uur weer open.


Tekst loopt door onder de foto.

Vier doden bij ongeluk op de A12.
Volledig scherm
Vier doden bij ongeluk op de A12. © District8

Feestje

Het afgelopen weekeinde kwamen ook al vier personen om het leven bij een ernstig ongeluk op de A1 bij Deventer. De inzittenden waren mannen van begin twintig die een feestje hadden bezocht. Ook daarbij raakte de auto door onbekende oorzaak van de weg. 

Twintig kilometer van hun woonplaats Apeldoorn verwijderd ging het gruwelijk mis. De auto botste snoeihard tegen een paal, een staander die na de afslag Deventer de matrixborden hoog hield. Na de crash met hoge snelheid vloog de auto in brand. 

Verkeersdoden

Deze maand bleek ook dat het aantal verkeersdoden in het hele land hard stijgt. Liefst 678 mensen zijn vorig jaar omgekomen op de Nederlandse wegen. Dat zijn 65 verkeersdoden meer dan in 2017, een stijging van 11 procent. 

De ravage na het fatale ongeluk op de A12 bij Den Haag
Volledig scherm
De ravage na het fatale ongeluk op de A12 bij Den Haag © District 8
De ravage na het fatale ongeluk op de A12 bij Den Haag
Volledig scherm
De ravage na het fatale ongeluk op de A12 bij Den Haag © District 8
  1. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’
    waterverbruik explodeert

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”