Volledig scherm
© YouTube-kanaal Betrapt

Vier mannen aangehouden dankzij 'pedojagers' Apeldoorn

Dankzij de filmpjes die de Apeldoornse jongeren publiceerden op het Youtubekanaal 'Betrapt' kon de politie vandaag vier mannen aanhouden. De mannen worden verdacht van grooming: het maken van (cyber)seksafspraken met jongeren onder de 16.

De mannen kwamen in beeld bij de politie naar aanleiding van filmpjes gemaakt door een aantal jongeren uit Apeldoorn, waarin de mannen in de val gelokt zijn. Bij één van deze opnames is de politie erbij gehaald en is de naam van de man in kwestie genoteerd, de andere drie mannen hebben zichzelf in de afgelopen weken bij de politie gemeld.

De aangehouden mannen worden ervan verdacht seksuele afspraken te hebben gemaakt met een 15-jarige jongen, waarvan de identiteit bij de politie niet bekend is.

De verdachten worden vandaag uitgebreid verhoord door zedenrechercheurs en na verhoor mogen ze weer vertrekken. Hun computers en telefoons zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Stoppen

De politie en het Openbaar Ministerie in Oost-Nederland adviseerden de Apeldoornse jongens achter het YouTube-kanaal 'Betrapt' begin deze maand dringend om te stoppen met het ontmaskeren van vermeende pedoseksuelen. ,,Er zitten grote risico's aan wat zij doen. Zowel voor henzelf, als voor de mannen die ze ontmaskeren. Zo'n confrontatie kan uit de hand lopen en gevaar opleveren'', zei OM-woordvoerder Barbara van Heerde.