Leden van de KNRM trotseren het opvliegend schuim tijdens de hervatte zoektocht naar de vermiste watersporters bij het Noordelijk Havenhoofd. In totaal zijn er vijf mensen omgekomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de KNRM trotseren het opvliegend schuim tijdens de hervatte zoektocht naar de vermiste watersporters bij het Noordelijk Havenhoofd. In totaal zijn er vijf mensen omgekomen. © ANP

Vijf doden bij drama in Scheveningen: ‘Voor Nederland is dit ongekend’

Nooit eerder is Nederland getroffen door een drama waarbij zoveel zwemmers en surfers tegelijk omkwamen. Dat zegt de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij (KNRM). Het gaat onder meer om een groepje zeer ervaren surfers, dat ook getraind was als lifeguard, en gisteren volgens meerdere bronnen bezig was met een training voor reddend zwemmen. Volgens de KNRM zijn zoveel sterfgevallen in één klap ‘voor Nederland ongekend’.

  1. Surframp Scheveningen: 'Vandaag denken we allemaal aan Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max’
    Play
    Video/Update

    Surframp Schevenin­gen: 'Vandaag denken we allemaal aan Joost, Sander, Pim, Mathijs en Max’

    Reddingsdiensten hebben vanochtend nog twee lichamen uit het water gehaald bij Scheveningen. Een derde lichaam is gelokaliseerd, maar nog niet geborgen. Daarmee komt het dodental van het surfdrama in de Haagse badplaats op vijf. Het gaat om drie Hagenaars en twee mensen uit Delft. Gisteravond werden al drie surfers bij een reddingsactie uit het water gehaald. Twee van hen stierven.