De Nijeveldsingel in Hoograven, Utrecht.
Volledig scherm
De Nijeveldsingel in Hoograven, Utrecht. © Google Streetview

Vijf personen onwel door koolmonoxide uit cv-ketel

Aan de Nijeveldsingel in de Utrechtse wijk Hoograven zijn vanavond vijf personen onwel geworden door koolmonoxidevergiftiging als gevolg van een defecte cv-ketel.

Drie bewoners (een vader, moeder en baby) voelden dat ze licht in hun hoofd werden en belden de huisartsenpost. Toen de huisarts bij de woning arriveerde, waren de moeder en de baby niet meer aanspreekbaar.

Zij werden door de huisarts en zijn chauffeur uit het huis gehaald. Hierbij raakten ook zij onwel. De vader zag kans op eigen houtje de woning te verlaten. Ook de bewoners van vier omliggende woningen zijn geëvacueerd, maar zij konden na enige tijd weer terug naar huis.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”