Het revalidatiecentrum Basalt heeft een medisch-specialistisch revalidatieprogramma ontwikkeld voor coronapatienten na ziekenhuis- of ic-opname.
Volledig scherm
PREMIUM
Het revalidatiecentrum Basalt heeft een medisch-specialistisch revalidatieprogramma ontwikkeld voor coronapatienten na ziekenhuis- of ic-opname. © Robin Utrecht

Vijf weken werd Aad (70) beademd: ‘Ik lag op het randje’

REPORTAGEDe virusgolf ging van de ic’s naar de revalidatiecentra. Daar leren patiënten weer zelf ademen, lopen en eten. Een kijkje op de coronavleugel van een Haagse herstelkliniek. ‘Het is wel een feestje hoor’.

  1. Deze tieners schrikken niet terug van stage en werk in de frontlinie: ‘Ik heb in deze periode mijn zorggevoel gevolgd’
    PREMIUM

    Deze tieners schrikken niet terug van stage en werk in de frontlinie: ‘Ik heb in deze periode mijn zorggevoel gevolgd’

    DEN BOSCH/ZALTBOMMEL/NULAND - Het zijn nog maar broekies en meteen worden ze voor de leeuwen gegooid tijdens hun stage in de zorg. Maar juist nu willen de studenten van het Koning Willem I College hun steentje bijdragen. Luisteren naar de eenzame coronapatiënt die het even niet meer ziet zitten en delen in de vreugde van degene die weer wat stapjes buiten kan zetten.