Bloemen bij de plek waar Karin Grijpstra werd gevonden.
Volledig scherm
Bloemen bij de plek waar Karin Grijpstra werd gevonden. © Anton Kappers

Vijftien tips over vrouw die dood werd gevonden in sloot in Fries gehucht

De politie heeft vijftien tips binnengekregen over de dood van Karin Grijpstra in het Friese dorp Cornjum. Zondag werd het lichaam van de 55-jarige vrouw gevonden in het water bij De Wier, ter hoogte van de hervormde kerk in hetzelfde dorp. Volgens de politie is de vrouw slachtoffer van een misdrijf.

Dinsdagavond kreeg de politie vijf tips binnen na de uitzending van Opsporing Verzocht, daar zijn vandaag nog eens tien tips bij gekomen. Of er bruikbare tips bij zitten, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. ,,Wij moeten eerst alle tips natrekken om te zien of er goede informatie tussen zit.”

Volgens de politie ging de vrouw aan het begin van zaterdagnacht nog even haar hond uitlaten en is ze toen slachtoffer geworden van een misdrijf. Een groot team van de politie doet onderzoek.

Cornjum ligt ten noorden van Leeuwarden en heeft nog geen 400 inwoners. Zaterdagavond was er ook een theatervoorstelling in het dorpje. Die was rond middernacht afgelopen. ,,Het kan zijn dat mensen die avond iets gezien hebben wat ze op dat moment niet konden plaatsen", meldde de politie eerder al

Bekijk hieronder het item uit Opsporing Verzocht over deze zaak.