Viktor Staudt.
Volledig scherm
Viktor Staudt. © RTL Late Night

Viktor (50) die jarenlang streed tegen zelfmoord stapt zelf uit leven: ‘Niemand zag dit aankomen’

UPDATEStichting 113 Zelfmoordpreventie heeft met groot verdriet kennisgenomen van het plotse overlijden van Viktor Staudt uit Etten-Leur. De 50-jarige Brabander overleefde eind jaren 90 een zelfmoordpoging op een treinstation en zette zich daarna jarenlang in voor mensen die, net als hij, worstelen met depressieve en suïcidale gevoelens. Staudt overleed in de nacht van zaterdag op zondag aan de gevolgen van zelfdoding, bevestigt psychiater Bram Bakker tegen deze site.

 1. Netbeheerders: stroomnet loopt vol, in toekomst wachten op zonnepanelen, warmtepomp of laadpaal
  PREMIUM

  Netbeheer­ders: stroomnet loopt vol, in toekomst wachten op zonnepane­len, warmtepomp of laadpaal

  Door de overgang naar duurzame energie loopt het stroomnet in Nederland vol. Netbeheerders moeten steeds vaker ‘nee’ verkopen als nieuwe bedrijven of scholen een aansluiting aanvragen of zonnepanelen willen leggen. Er is zelfs zo weinig ruimte, dat ook gewone Nederlanders binnenkort moeten wachten als zij thuis zonnepanelen, een warmtepomp of laadpaal willen installeren. Dat zegt grote netbeheerder Alliander.
 2. 1100 besmettingen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste coronahaard van Nederland
  PREMIUM
  RECONSTRUCTIE

  1100 besmettin­gen: zo werd de start van de Summer of Love de grootste corona­haard van Nederland

  Het had de aftrap van de Summer of Love moeten worden, het festival Verknipt op 3 juli 2021. Iedereen keek ernaar uit: drinken en dansen met duizenden mensen. Maar het liep faliekant mis. Door een dubieus testbeleid en opstoppingen bij de uitgang werd het festival de grootste coronabrandhaard van Nederland, ruim duizend mensen raakten besmet. Hoe ondanks minutieuze voorbereiding de coronabom toch ontplofte.