Bibian Mentel en Vincent Bijlo
Volledig scherm
PREMIUM
Bibian Mentel en Vincent Bijlo © Koen Verheijden

Vincent Bijlo in gesprek met Bibian Mentel: ‘Bij de pakken neer zitten is geen optie’

Ze blijft altijd staan op het snowboard van het leven, tot het echt niet meer gaat, maar dat ziet Bibian Mentel dan wel weer. Ze trekt zich op aan alles wat houvast geeft, het leven heeft haar geleerd enorm flexibel te zijn. Ze is realistisch, maar bij de pakken neerzitten is geen optie. Vincent Bijlo ging in gesprek met Bibian Mentel. 

Bibian Mentel (47) was tot twee jaar geleden snowboarder. Ze won vele prijzen, zowel bij de ‘validen’ als bij de ‘invaliden’. Dankzij haar is snowboarden nu een paralympische sport. Twintig jaar geleden begon haar gevecht tegen de gevolgen van steeds terugkerende kanker. Het begon in juni 2001 met de amputatie van haar onderbeen, maar dat weerhield haar er niet van om vier maanden later alweer met 60 per uur de berg af te knallen. De wind, de zon, de geuren, de sneeuw, dat is leven!

  1. LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaakmiddel tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    LIVE | ‘Derde van Amerikanen gebruikte schoonmaak­mid­del tegen corona’, WHO adviseert nu ook mondkapjes

    Volgende week gaan de basisscholen weer voltijds open, maar wie zijn kinderen toch liever nog even thuishoudt, hoeft niet te vrezen voor de onderwijsinspectie, zegt minister Arie Slob. Tot de zomervakantie kunnen bezorgde ouders op ‘coulance’ rekenen. Wereldgezondheidsorganisatie WHO heeft zijn mening over het nut van mondkapjes bijgesteld en adviseert het gebruik ervan nu. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus.