Volledig scherm
De parels zitten nog aan het oestervlees geplakt © Viswinkel Online

Visboer vindt oesters met tien parels op Zeeuws feestje

Een parel in een oester, ach dat zien ze vaker in Yerseke. Maar tien stuks in een Japanse kromme oester verbaasde ook vinder Tom Sinke (34) uit Yerseke hogelijk. ,,Dit is een unieke vondst."

Sinke werkt in de mosselen. Daarnaast verdient hij wat bij met zijn bedrijf Sinke Seafoods. Bij partijen en festiviteiten zoals afgelopen zaterdag de Mosseldag in Yerseke, steekt hij oesters open. Ook zaterdag weer. ,,Toen vond ik tien parels in een Japanse creuse. Nee, het is geen truc. De parels zitten nog vast in het oestervlees. Het is een bijzondere speling van de natuur."

Zijn vriend Christiaan van der Poel, die Sinke op Mosseldag een handje hielp, zette het verhaal op het blog van zijn online-viswinkel. ,,De mosseldag op 15 augustus 2015 zullen we altijd herinneren als de dag dat we 10 parels in een oester vonden", schrijft Van der Poel. Een bijzondere gebeurtenis, want volgens hem zit er naar schatting in 1 op de 15000 wilde oesters een parel. ,,En dan moet je nog maar het geluk hebben dat jij toevallig die oester pakt."

Sinke heeft geen idee wat of en hoeveel de parels waard zijn. Hij heeft nog geen bod gehad op de rijk beparelde oester. Hij overweegt de 'pareloester' op sterk water te zetten en zo te bewaren voor het nageslacht. In elk geval trok de vondst de aandacht van (landelijke) media. ,,Dat is dan mooi meegenomen. Het gaat niet zo geweldig in de oesters. Een beetje reclame kan geen kwaad."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement