Volledig scherm
De vlaggen op overheidsgebouwen hangen vandaag half stok. Tekening Lana Leesvoer © Lana Leesvoer

Vlaggen halfstok op overheidsgebouwen

De vlaggen bij overheidsgebouwen hangen dinsdag halfstok na de dodelijke schietpartij in een tram in Utrecht. De vlaginstructie geldt voor gemeenten, provincies en de Nederlandse diplomatieke posten in het buitenland.

De koninklijke standaard (vlag) die op de paleizen van het Koninklijk Huis wordt gehesen, wordt dinsdag voorzien van een zwarte wimpel ten teken van rouw.

Lees door onder de foto

Volledig scherm
De vlag hangt half stok bij het 24 Oktoberplein, de plek waar het schietincident plaats vond. © Bernie van Uden

De vermoedelijke schutter Gökmen T. werd maandag na een klopjacht aangehouden in Utrecht. De politie hield nog twee verdachten aan. De betrokkenheid van deze personen wordt nog onderzocht.

Volg de ontwikkeling van vandaag in het live blog.

Volledig scherm
Ook de gemeente Amersfoort heeft de vlag halfstok gehangen na de tragische dag van gisteren waarop drie mensen zijn omgekomen en meerdere gewond zijn geraakt in Utrecht. © Keistadnieuws
  1. Handen Nederlandse steenhouwer jeuken om Notre-Dame aan te pakken
    PREMIUM

    Handen Nederland­se steenhou­wer jeuken om No­tre-Da­me aan te pakken

    Roderick Nijenhuis’ handen jeuken. De commercieel directeur en natuursteendeskundige van de firma Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zou dolgraag betrokken raken bij de restauratie van de Notre-Dame in Parijs. Gothische ornamenten gedetailleerd reconstrueren? ,,Kom maar door met die klus”, staat de 50-jarige specialist nu al te popelen. Alleen de ingestorte vieringstoren uit 1846 hoeft wat hem betreft niet terug. ,,Die ranke spits was niks anders dan een bouwkundig orgasme van de Franse architect Eugène Viollet-le-Duc.”