Omwonenden en voorbijgangers in de Lange Leidsedwarsstraat ontfermen zich over Peter R. de Vries nadat hij werd neergeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
Omwonenden en voorbijgangers in de Lange Leidsedwarsstraat ontfermen zich over Peter R. de Vries nadat hij werd neergeschoten. © -

Vlakbij Peter R. de Vries na de fatale schoten: ‘Ik zei alleen tegen hem: Blijf bij ons’

Eén jaar geledenDe bewoners van dat stukje Lange Leidsedwarsstraat voorbij de cafés zagen op 6 juli 2021 hoe hun buurtje het decor werd van een liquidatie en daarna in een nationaal rouwcentrum veranderde met soms bizarre taferelen. En sommigen waren erbij, toen Peter R. de Vries daar lag. ,,Ik zei alleen tegen hem: Peter, blijf bij ons.” 

  1. Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiegevaar geweken

    Tien panden ontruimd om grote brand bij snackbar, explosiege­vaar geweken

    De grote, uitslaande brand die zondagavond laat uitbrak bij een snackbar aan de Hoofdstraat Oost in het centrum van Wolvega (Friesland) is onder controle. Door de brand was een gaslek ontstaan, waarop de brandweer besloot om de omgeving te ontruimen. Volgens een woordvoerder van de brandweer ging het om zeker tien omliggende panden. De bewoners mochten na enkele uren weer terug naar hun woningen. De brandweer is nog wel bezig met nablussen.