Kromkommer on Twitter

Duizenden kilo's paprika's, gedumpt op een veldje in de buurt van Venlo. Froukje, die ons deze foto stuurde, ontdekte de berg tijdens een wandeltocht. De situatie op de markt is lastig. Maar is dit nu het beste wat we met ons voedsel kunnen doen? #ikomarmkrom

Vlekjes door de warmte: Limburgse kweker dumpt een miljoen paprika's

Op een veld in Baarlo heeft paprikateler Erik Gubbels noodgedwongen een miljoen paprika's gedumpt. Door de zomerhitte zijn de paprika's onverkoopbaar, want er zitten vlekjes op.

Volledig scherm
. © Shutterstock

Door de warme zomer is een groot deel van zijn oogst verloren gegaan omdat er door de hitte kleine plekjes op de paprika zijn gekomen. De paprika's zijn daarmee onverkoopbaar, waarop de teler besloot ze dan maar weg te gooien.

Omdat er nergens plek was voor de grote hoeveelheid besloot hij de groente te gebruiken als compost op een van zijn velden, meldt 1Limburg, de site van de regionale omroep L1.

Door de mislukte oogst loopt Gubbels een kleine 70.000 euro aan inkomsten mis. Volgens hem zijn ook komkommer- en tomatenkwekers getroffen door de warme zomer. Op sociale media werd verbaasd gereageerd omdat de paprika's gewoon te eten zijn.