Bij het hoofdgebouw van Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen hangt de vlag halfstok. Commandant Robert Adang spreekt van een zwarte dag.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het hoofdgebouw van Defensie Helikopter Commando op vliegbasis Gilze-Rijen hangt de vlag halfstok. Commandant Robert Adang spreekt van een zwarte dag. © Defensie

Vliegbasis Gilze-Rijen zwaar aangeslagen door dood twee militairen bij Aruba

De dood van twee militairen voor de kust van Aruba gistermiddag is hard aangekomen bij het Defensie Helikopter Commando (DHC) Gilze-Rijen. De vlaggen op de vliegbasis hangen halfstok. In een tweet spreekt commandant Robert Adang zijn medeleven uit. 

  1. Het gaat zelden echt fout met Nederlandse legerhelikopters

    Het gaat zelden echt fout met Nederland­se legerheli­kop­ters

    De fatale helikoptercrash van zondagmiddag bij Aruba is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk te noemen. Het Nederlandse leger heeft een aantal crashes gehad met helikopters in de geschiedenis, maar niet vaak met dodelijke afloop. Nederland had nog geen ervaring met fatale ongevallen met helikopters van het type NH90, waarvan nu een exemplaar crashte. Alle defensiehelikopters van hetzelfde type worden vooralsnog aan de grond gehouden in afwachting van onderzoek door de Inspectie Veiligheid Defensie.